Dag 03. Zaterdag 13 September Troyes

13 september 2025 - Troyes, Frankrijk

Gisteren was nog wel een reisdag, maar vandaag hoeven we niet met de camper op pad. Ruud heeft een wandeling via het buitengebied en langs de Seine naar Troyes uitgestippeld. Ongeveer 2 uur lopen. Na het ontbijt gaan we op pad, het is bewolkt maar droog. Een heerlijke wandeling door een mooi gebied

1000014167

1000014165

Onderweg zien we een oud fabrieksterrein wat wordt omgebouwd tot appartementen. Prachtig! En het ligt mooi aan de Seine.

1000014168

1000014178

Als we in Troyes aankomen eerst maar eens koffie drinken en dan gaan we de stad verkennen. Het is geen grote drukke stad, maar heel sfeervol. Oude vakwerkhuizen

1000014174

kleine steegjes

1000014171

en gezellige pleintjes.

1000014170

Langs het water mooie kunst

10000141691000014173

1000014172

Het is een fijne dag, eerst een flink stuk door de natuur wandelen en dan de stad verkennen. Troyes is zeker de moeite waard. En als je van winkelen houdt is het outletcenter ook een aanrader, er zijn meer dan 250 winkels.

Bij de bakker halen we een lekker brood, een koffie erbij en we hebben weer een heerlijke lunch. Na de lunch gaan we weer richting de camper, tegen 14.30 uur zijn we terug en hebben in totaal 15 km gelopen. Gelukkig is het nog steeds droog en kunnen we nog een tijd buiten zitten. Vandaag zou volgens de weerapp een regendag zijn, maar er is geen druppel gevallen.  En als het vanavond gaat regenen is dat niet erg, daar hebben we geen last van.

Ruud maakt een lekkere wokschotel, helaas binnen koken want het begint al wel kouder te worden.

Overnachting; zie gisteren

Weer; bewolkt met af en toe zon. 19 graden

Maak je reisblog advertentievrij
Ontdek de voordelen van Reislogger Plus.
reislogger.nl/upgrade