Dag 07. Vrijdag 21 Maart van Tarifa naar Malaga en Zaterdag 22 Maart naar huis

21 maart 2025 - Málaga, Spanje

Na het ontbijt en de krant pakken we de koffers weer in. Vandaag naar Malaga, alweer de laatste bestemming van onze korte rondreis. Onderweg is goed te zien dat we nu in een drukke en toeristische omgeving komen. Veel hoogbouw langs de kust.

We gaan eerst naar Fuengirola. In oktober 2023 opende burgemeester Ana Mula de nieuwe en succesvolle Mural Walk in de wijk "El Boquetillo". Dit project heeft deze iconische arbeiderswijk getransformeerd in een ongelooflijk openluchtmuseum voor stedelijke kunst, bestaande uit twintig grote decoratieve muurschilderingen op de gevels van gebouwen langs Calle La Paz en Calle Valladolid.

1000011536100001151910000115311000011543100001154510000115251000011534

Zelfs de afvalcontainers zijn beschilderd.

1000011520

1000011528

Het is geen grote wandeling, het zijn maar 2 straten, maar het geeft een heel andere uitstraling aan de wijk. Erg mooi.

Dan rijden we naar de kust, halen koffie en eten daar ons broodje. Uiteraard veel restaurants en barretjes op een rij, en rond 13.00 uur al volledig bezet met zondoorstoofde lunchgasten. We zijn het erover eens, dit soort toeristische plekken vinden we leuk om even te zijn, maar dan ook snel weer weg.

We volgen de kustweg naar Malaga en gaan naar ons appartement. Deze ligt net buiten het centrum en heeft ook een parkeerplaats in de kelder van het gebouw. Wel zo prettig in een grote stad. Het is maar klein (50m2) maar heeft alles wat we nodig hebben en is sfeervol ingericht. Het uitzicht:

1000011552

Even opfrissen en omkleden en dan weer op pad. Het centrum is een half uurtje lopen. We dwalen wat door het centrum en gaan dan naar de haven. Heel sfeervol, we wandelen een tijd rond en gaan dan weer richting het centrum. Op een pleintje drinken we een wijntje en eten we wat. Vanavond wordt er niet gekookt😉. Het is een gezellige drukte. Op weg terug naar het appartement neemt Ruud nog een ijsje en dan wandelen we terug. Toch nog 10 km gelopen vandaag.

Ik pak de koffer weer opnieuw in, dat was een rommeltje geworden de afgelopen week. Morgen om 11.00 uur vliegen, we hebben tijd genoeg het is maar 20 minuten rijden naar het vliegveld.

Wat betreft het weer hebben we heel veel geluk gehad. In het zuiden van Spanje is het al 2 weken slecht weer. Maandag gingen we vroeg uit Zahara weg en was de voorspelling al niet goed. Later in de week las is ik dat er Maandag in 24 uur meer dan 80 mm regen was gevallen! De Nederlandse ambassade waarschuwde om alert te zijn, maar wij waren steeds op het goede moment weg of nog niet op de volgende bestemming  waar het slecht was. We hebben wel steeds de weersvoorspelling goed in de gaten gehouden. In Malaga en omgeving was het de afgelopen paar dagen ook heel slecht met veel regen. Uit voorzorg werden mensen geëvacueerd die langs de Campanillas-rivier bij Málaga wonen omdat men bang was dat de rivier buiten de oevers zou treden. Vandaag zijn wij in Malaga en is het droog en schijnt de zon.

Het was een heerlijke week, op verschillende plekken overnachten zodat het een kleine rondreis werd was fijn. Het zit er weer op, in Juni hebben we weer vakantie en dan gaan we weer met de camper.