Dag 07. Woensdag 17 september van Langres naar Condes
17 september 2025 - Condes, Frankrijk
We zakken vandaag nog iets verder naar het zuiden, we gaan naar de Jura. Daar zijn we in Juni ook geweest en vinden we allebei een erg mooi gebied. We gaan nu naar een ander stuk, naar Lac de Coiselet. Het zuidelijkste meer van de Jura is een kunstmatig stuwmeer dat in 1970 in de rivier de Ain is aangelegd.
Op de camping is het al vroeg een uittocht van campers en caravans, het is een echte doorreis camping. Wij doen rustig aan, gaan eerst nog brood halen en gaan dan op pad. Over de tolweg vandaag, we willen wel doorrijden. En dat lukt, tegen 13.00 uur zijn we bij de camping die we hebben uitgezocht. Het is middag sluiting, we zullen tot 14.00 uur moeten wachten. Maar dat geeft niet, we gaan ons broodje aan het meer eten en kletsen wat met andere mensen die ook staan te wachten tot de receptie open gaat.
Er is nog plaats genoeg en we krijgen een super mooi plekje aan het meer. Het water staat erg laag, de rand van het meer is vlak voor onze camperplek, maar het water is een ongeveer 100 meter terug getrokken. Een hele kale vlakte, een apart gezicht.
Als alles op zijn plekje staat eerst maar eens een mooie wandeling maken. Het is hier prachtig. We hebben geen echte wandeling vandaag, lopen een heel stuk de heuvel op en draaien ons dan om. Al met al wel bijna 14 km gelopen.
Een goede keus om hier heen te gaan, een super plekje aan het meer en morgen gaan we een mooie wandeling maken. De temperatuur is ook een stuk beter, we kunnen lekker buiten blijven zitten.
Overnachting; Camping Sous le Moulin EURO 20
Weer; 22 graden en volop zon