Dag 13. Dinsdag 18 Juni van Quimper naar Carnac 110 km

18 juni 2024 - Carnac, Frankrijk

Vanmorgen zijn we al vroeg op pad. We hebben vandaag met de buren afgesproken in Carnac, dat is ongeveer 2 uur rijden. Onderweg wat regen gehad, maar het werd al snel droog. Bij de super U gestopt , Ruud wil graag een eigen waterslang. De waterslang die bij de camper zit vindt hij niet fijn, dat is een zachte waterslang waar het water niet goed uit loopt. Dus bij de super U even gekeken en daar hebben ze een gewone harde waterslang. Deze hebben we gekocht. Ruud blij😊

We hebben bij de parkeerplaats P1Nord afgesproken, daar mogen we vannacht ook blijven staan. Als we aankomen is het nog heel rustig, we hebben een mooi plekje helemaal aan het einde van de parkeerplaats. Parkeren met de deur naar het kleine stukje gras wat er ligt, daar kunnen we straks mooi samen zitten en heeft niemand last van ons. We drinken alvast een kopje koffie in de zon en na een half uurtje komen de buren. Leuk om elkaar weer te zien, ze zetten de camper naast die van ons en we halen de stoeltjes te voorschijn. We kunnen hier fijn rustig zitten in dit hoekje. Omdat we elkaar al een tijdje niet hebben gezien hebben we best veel bij te kletsen. Uiteindelijk gaan we toch maar eens op pad om de Menhirs te bekijken, daar komen we uiteindelijk toch ook voor. Maar liefst 3 000 menhirs staan hier tussen de heide in rijen van ongeveer 1 km. Dit is een van de meest opmerkelijke concentraties rechtop staande stenen in de wereld. De menhirs zijn 5 000 tot 3 000 jaar v.Chr. opgericht.

10000078851000007888

1000007894

Het is niet meer mogelijk om tussen de stenen te lopen, er staat een hek omheen. Maar ook van een afstandje is het een indrukwekkend gezicht. We lopen een rondje rondom de stenen, gaan nog even naar het bezoekerscentrum en dan gaan we terug naar de campers. Vanavond eten we samen, wij maken pasta met tonijn en in de Chef en de buren maken een pizza in hun Chef. Komkommersalade en tomatensalade erbij en we hebben een mini Italiaans buffet. Wel grappig want we hadden niets afgesproken over wat we zouden eten. Het is gezellig zo. Na het eten kunnen we nog tot een uur of 8 buiten zitten, maar dan wordt het echt te koud en gaat ieder weer naar zijn eigen camper.

Overnachting: parkeerplaats P1Nord 1 Allée des Alouettes in Carnac. Gratis geen voorzieningen.